Új Színház-ügy: Márta István üzenete

2011. október 8. szombat, 17:36

Márta István a Színház.hu-n írt azoknak, akik aggódnak érte.

Kedves Aggódók!

 

Köszönöm a rengeteg mailt, sms-t és jó szót, írást. Külön köszönöm a színházi szervezetek és a vezető színházi szakemberek nyilatkozatait. Láthatjátok, hogy - sokak kérésének ellenére - nem nyilatkozom Dörner György pályázatáról. Hangsúlyozom Dörner Györgyéről, mert nem ketten pályáztak, hanem egyedül, mint ahogy jómagam is. Természetesen olvastam és van véleményem a dolgozatról, amelyet a későbbiekben fogok nyilvánosságra hozni. Hétfőn Belgrádba utazom a társulattal, az Erdőt visszük az ottani Nemzeti Színházba. Csütörtök délután – két héttel ezelőtti egyeztetést követően - Tarlós Istvánnal találkozom.

martaaaMárta István, fotó: Tuba Zoltán

Remélem, hogy választ kapok néhány kérdésre, főleg a pályázattal kapcsolatban. Időközben több rendezőtől és színháztól kaptam értesítést, hogy Dörner György pályázatához nem adták nevüket, velük erről senki sem beszélt. Köszönöm a szinhaz.hu-nak, hogy ennyire naprakészek a tájékoztatásban. Egyébként: Bagó Berci – többek között - Gáspárral, Cserhalmival, Földes Eszterrel, Nagy Péterrel, Pokorny Liával, Almási Sanyával dolgozik a Don Carloson, a bemutató nov.26-án lesz.

 

Márta István

2011-10-08

 

LEGFRISSEBB KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

TARLÓS AZ ÚJ SZÍNHÁZRÓL: LEZÁRTNAK TEKINTEM A VITÁT

Tarlós István főpolgármester lezártnak tekinti "a fővárosi színházigazgatók kinevezése körül kialakult vitát" - mondta a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója.

BÉRCZES LÁSZLÓ AZ ÚJ SZÍNHÁZ ÜGYÉRŐL

A Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője is részt vett az Új Színház vezetésére kiírt pályázat szakmai javaslattevő bizottság munkájában. Ezután rögtön visszautazott Szabadkára (ahol egy előadást rendez), azonban írásban, három kérdésre válaszolva nyilatkozik a történtekkel kapcsolatban.

ASCHER TAMÁS AZ ÚJ SZÍNHÁZ ÜGYÉRŐL

Október 6.-án arról döntött a Tarlós István, hogy Dörner György lesz február elsejétől az Új Színház igazgatója, Csurka István intendánssal együttműködésben. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság szakmabeli tagjai azonban Márta Istvánt támogatták. Közülük Ascher Tamás rendezőt faggattuk.

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.