Üzleti tervet várnak a Bárkától

2012. február 21. kedd, 20:24

Levelet kaptak nemrég Seress Zoltán igazgatótól a józsefvárosi Bárka Színház művészei: takarékoskodjanak a pénzükkel, mert március végéig valószínűleg nem kapnak fizetést. Lapszemle.

A Népszabadság cikkéből:

A helyzet még kilátástalanabbá vált, amikor felröppent a hír: bármennyire ígérték is korábban, joghézagra hivatkozva mégsem veszi át a Magyar Közszolgálati Egyetem az eddig kerületi fenntartású Bárkát.

barka

A színház gazdasági igazgatója, Szabó Attila a Nol.hu-nak elmondta: való igaz, egyelőre nem olvadhat be a színház az egyetembe – bizonyos jogi problémák miatt. De nincs veszélyben a Bárka – állítja a gazdasági igazgató –, hétfőn ugyanis a józsefvárosi önkormányzat jegyzőt helyettesítő aljegyzője, Mészár Erika kijelentette: a Bárkának érvényes közszolgáltatási szerződése van, a kerület továbbra is tulajdonos, így Józsefvárosnak a fenntartói feladatokat el kell látnia. Szabó Attilától azt kérte, péntekig írjon üzleti tervet, hogy ezt a képviselő testület elé terjeszthesse a március 1-jei ülésen.

A Bárka fenntartói apanázsát külön sorra tették az állami költségvetésben: ezt csak az egyetem hívhatta volna le, de jogilag még nem tartozik hozzá a teátrum. A beolvadás jogi akadályainak elhárultáig az garantálhatná a működést, ha a kerület saját pénzből finanszírozná a színházat. Ha a képviselőtestület megszavazza a büdzsét, a teátrum 30 millió forintnyi tartozása is apránként törleszthetővé válik.

Forrás és folytatás: Népszabadság

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.