Vetkőzéssel tiltakoznak a kaposvári színészhallgatók

2013. október 3. csütörtök, 16:37

Délután a Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya közösen levetkőzött a rektori utasítás ellen tiltakozva. 

tiltakozas
Csapó Virág színésznő, az osztály beszédtechnika-oktatója ennek kapcsán elmondta, tegnap értesült a rektor döntéséről, miszerint a diákok nem hordhatnak túl rövid miniszoknyát, rövidnadrágot, túlságosan kivágott, illetve pánt nélküli ruhákat. A színésznő eddig soha nem hallotta, hogy gond lenne a diákok öltözködésével.

 

egyetem2

 

 „Felöltöztünk olyan szép és szolid ruhába, amelyet a rektori utasítás megkíván, én is kiskosztümöt vettem fel. Aztán a teremben nagyon melegünk lett, és miután a rektor a nagy melegben megengedi a lazább ruházatot, hát levetkőztünk” – árulta el az Indexnek Csapó Virág. 

 

dresskod


Hétfőre egy strandpapucsos demonstrációt is szervez az elsős Bíró Dávid, aki arról számolt be a 444.hu-nak, hogy az évnyitón a hátsó sorokba ültették azokat, akik nem voltak "megfelelően öltözve", ők nem foghattak kezet a dékánnal.

"Azt javasolnám a rektornak, hogy vonja vissza ezt az utasítást az öltözködési szabályokról" – mondta Aáry-Tamás Lajos oktatási biztos az Origónak. Az ombudsman szerint problémás Szávai Ferenc rektor utasítása. "Ki fogja megmondani, hogy egy szoknya elég hosszú-e, vagy azt, hogy a parfüm intenzitása túlzott-e, egy bizottság fogja szaglászni az egyetemistákat?" - vetette fel Aáry-Tamás.

 

 Forrás: 444.hu, Index, Színház.hu

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.