Aranyborjú – Bemutatják a II. Madách Musical Pályázat nyertes művét

2014. április 5. szombat, 10:00

Újabb, a Madách Musical Pályázaton nyertes zenés darab premierjére készül a Madách Színház. Április 25-én a Stúdiószínpadon Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú című zenés játékát mutatják be, amely Ilf és Petrov regénye alapján készült.

aranyborjú1
A II. Madách Musical Pályázatról


A második pályázatát új magyar musical megalkotására 2012-ben hirdette meg a Madách Színház. Az előző Musical Pályázathoz hasonlóan ezúttal is számos pályamű érkezett a színházhoz - a zsűrinek nem volt könnyű dolga, több elődöntő után négy darabot juttatott el a végső megmérettetésig.

 

aranyborjú4

 

A zsűritagok - Malek Andrea színésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke - végül úgy döntöttek, hogy nem egy, hanem két művet díjaznak. Így Horváth PéterFekete GyörgyGerendás Péter: Aranyborjú, illetve Fekete GyörgyMunkácsi Miklós: Dögkeselyű című darabja is az első helyen végzett. Az eredeti kiírás szerint a nyertes művet a Stúdiószínpadon mutatja be a színház. Elsőként az Aranyborjút láthatja a közönség, április 25-én.

 

aranyborjú2

 


Az Aranyborjúról


Osztap Bender, a nagy kombinátor – a kedvelt orosz szatíraíró páros, Ilf és Petrov által teremtett csaló figurája mára szinte fogalommá vált. Osztap Bender bizony remekül dolgozik. Szinte munkamániás. A nemzeti hős (ál)fiaként számolatlanul csalja ki a rubeleket, egészen addig, amíg össze nem találkozik a nemzeti hős másik két (ál)fiával. A váratlanul jött üzleti társulás során pedig élete nagy lehetőségéhez jut: megismer egy titkolózó milliomost, Korejkot. Hősünk Rioba vágyik, ezért nincs más választása, kénytelen megszabadítani a pénzes urat vagyonától. Ám a nem várt akadályok, ahogy az várható, csőstül érkeznek...

 

aranyborjú8

 

 

Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter

Aranyborjú

 

szereposztás:


Osztap Bender, a nagy kombinátor - Hajdu Steve
Sura Balaganov - Lippai László
M.Sz. Panyikovszkij - Székhelyi József
Adam Kozlevics - Ekanem Bálint Emota
Alexandr Ivanovics Korejko - Nagy Sándor
Zoszja Viktorovna Szinyickaja - Gallusz Nikolett
Foma Berlaga - Ömböli Pál
Tanácselnök / Funt / Piccolo / Tolmács Barát Attila
Periklész Vecsei László

 
Díszlet-Jemez: Halász G. Péter
Dramaturg: Németh Virág
Zenei vezető: ifj. Leszkovszki Albin
Világítás: Csornai Levente
Videó-grafika: Kiss Jenő
Mozgás: Kovács Péter
Rendező: Hencz György

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.