Zsigmond Andrea visszamondta a POSZT-zsűrizést

2015. április 13. hétfő, 13:03

Zsigmond Andrea úgy döntött, nem vállalja a zsűrizést a jubileumi POSZT-on.

A POSZT szakmai tulajdonosai, a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság Csáki helyett Zsigmond Andrea színikritikust kérték fel zsűritagnak, aki a Magyar Narancsnak úgy fogalmazott, azzal keresték meg, hogy a két tulajdonos szervezet közösen kéri fel mint a POSZT zsűrijének egyetlen határon túli tagját, és erre valóban igent mondott. Hozzátette: „Nem értem, miért csodálkoznak, hogy Csákit nem fogadta el az egyik szervezet, azt hiszem, köztudomású, hogy nincs túl jó viszony közöttük.”

 

zsigmond

 

Zsigmond Andrea szombat délután ezt írta a Facebookon:

„Úgy döntöttem, hogy visszamondom a POSZT zsűrizését.

Azt hittem, mivel a két színházi szervezet együttesen kért fel, és kívülről jövök, teljesen politikamentesnek gondolva magam, ez a »tiszta«, szakmai tekintet jót fog tenni a fesztiválon.

De mivel nem látom át eléggé a magyarországi politikai viszonyokat, és meglehet, hogy egyszerűen ma ott nem lehet politikamentesnek maradni, ezért vissza kell vonulnom.

Ezt a problémát, ami ott van, én nem tudom megoldani.”

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.