Édeskettes hármasban - Trokán Anna és Szabó P. Szilveszter az Iseumban

2015. július 29. szerda, 09:00

Neil Simon:Édeskettes hármasban című zenész színdarabja Miller Zoltán rendezésében mutatkozik be a szombathelyi Iseumban július 31-én.

 

Ajánló a darab elé:

 

Neil Simon az amerikai vígjáték első számú mestere. Neve a színházi siker biztosítéka. Marvin Hamlisch az amerikai színpadi és filmzene - minden létező díjjal kitüntetett - briliáns alkotóművésze. Sokoldalú lírai zenéje világszerte ismert, népszerű muzsikussá avatta. A magyar nézők a Chorus Line világhírű musical zeneszerzőjeként ismerhették meg. Hite szerint a zenének megvan a hatalma ahhoz, hogy közel hozza egymáshoz az embereket. És mi a titka Neil Simon darabjainak? Frenetikus humor, lélekismeret, megindítóan gyöngéd érzelmesség, és szikrázóan szellemes dialógusok, amelyek minden művében magas fokon érvényesülnek. A Madách Színház számos vígjátékot adott elő a szerzőtől, a Mezítláb a parkban, A Napsugár fiúk, az Ölelj át!, Az utolsó hősszerelmes, a Pletyka - mind kirobbanó sikert értek el. A most bemutatásra kerülő vígjáték a két világsztár - Neil Simon és Marvin Hamlisch - együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia.


A játék hőse Vernon, a befutott, sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Mindketten hivatásuk megszállottjai, első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt. Magánéleti kapcsolatuk azonban korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban.

 

alkotok

 

Alkotók az előadásról:

 

Zádori László: “2 évvel ezelőtt dolgoztam először a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékokon, ahol a Jézus Krisztus Szupersztár című előadás zenei vezetője – karmestere voltam. A helyszín egyből magával ragadott, a produkcióban közreműködő művészek is profi munkát végeztek, azt gondolom, hogy büszke lehet a város a zenekarában és színházában dolgozó alkotó emberekre. Nagyon jó érzés volt együtt dolgozni a szombathelyi csapattal, így örömmel mondtam igent Miller Zoltánnak az újabb közös munkára”- meséli az Édeskettes hármasban című darab zenei vezetője, aki elmondása szerint nagyon várja már a közös munkát Szombathelyen. A karmester egyébként kicsit haza is tér, mivel családja apai ágon Vashosszúfaluból származik.

 

Trokán Anna: “Nagyon jó csapat van készülőben, senki sem normális a legjobb értelemben. Kétszereplős darabot még nem csináltam, nagyon várom. A szabadtér mindig jó hangulatú, teljesen más, mint bent a színházban. Nehéz lesz, de humorban és profizmusban nem lesz hiány” – mondja a Petőfi-díjas Trokán Annától, aki 2010 óta a Veszprémi Petőfi Színház tagja. 2011-ben Story érték-díjat, 2012-ben Junior Prima díjat kapott a fiatal színművésznő. A Veszprémi Petőfi Színház 2015-ös évadjában a színházrajongók Örkény István: Kulcskeresők című művében láthatták.

 

Szabó P.Szilveszter: „Amellett, hogy a csapatban valóban senki sem normális, számomra még egy furcsasága van a társaságnak. Miller Zoltánnal együtt kezdtük a pályát, mondhatni együtt nőttünk fel. Anna meg szinte a szemem előtt nőtt fel, édesanyjával régóta kollegák vagyunk. Ha mi összejövünk, valóban nem fogunk unatkozni. „Még az is elképzelhető, hogy a rengeteg humor mellett, még a darab is összeáll.” Kétszemélyes darabban és szabadtéren egyaránt játszottam már, de ez partnerfüggő. Biztos vagyok benne, hogy ez az előadás teljesen más lesz. Nagyon várom, hogy egy igazán emberit „beszélgessünk” a színpadon, és hogy ezt a nézők estéről estére meglessék. Ha jól csináljuk, mindegy, hogy raktárszínház, vagy szabadtér” – fogalmaz Szabó P. Szilveszter Jászai Mari-díjas színész, aki ebben az évadban a Budapesti Operettszínházban Farkas Ferenc: Csínom Palkó című művében Béri Balogh Ádám szerepét alakította.

 

iseum

 

ÉDESKETTES HÁRMASBAN
Író: Neil Simon
Fordító: Galambos Attila
Zeneszerző: Marvin Hamlisch
Rendező: Miller Zoltán
 
Színész: Trokán Anna, Szabó P. Szilveszter
Koreográfus: Kováts Csanád
Zenei Vezető: Szabó Mónika
Vezényel: Zádori László
 
Előadás időpontok: július 31. (péntek) 20:30 , augusztus 1. (szombat) 20:30 
 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.